Toko Times

Toko Times is gezellig een hapje eten met uw collega’s! Maar dan net een stapje verder. Het is entertainment, populaire wetenschap en een culturele exchange van ideeën. Wij verzorgen op geheel eigen wijze een ludieke Toko Times voor u, de ideale manier om het hete hangijzer ‘diversiteit’ veilig en ludiek af te tasten binnen uw eigen organisatie. We vertellen alleen historische waarheden over onze gedeelde Nederlandse geschiedenis.

De ‘toko’ is een instituut in het Nederlandse culinaire landschap. De toko, letterlijk vertaald ‘winkel’ is in Nederland meer dan een winkel. Vaak verwijst het naar de typisch Indische (of Indonesisch?) eethuis/counter met eten, waarbij na het scheppen van bijvoorbeeld een nasi rames het eten wordt verwarmt in een magnetron. Sexy of niet, iedereen kent de toko, eet er weleens of heeft er weleens gegeten.

De toko is meer dan een winkel, het is een sociaal gebeuren. Zoiets als een barbershop. Wij regelen het eten, vertellen het inspirerende verhaal van de toko met behulp van audio-visuele middelen en vertellen daarmee gelijk een algemeen verhaal over diaspora, het Nederlands koloniaal verleden en leggen de link naar het heden op ludieke manier. We faciliteren daarbij ook graag een discussie, maar dit is niet per se nodig.

Wilt u een Toko Time in uw organisatie doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier.